Saturday 19 May 2012

Ημερολόγιο εκλογών

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Χαμένοι στη μετάφραση;
Σύμφωνα με την Προεδρία της Δημοκρατίας, η Άγγελα Μέρκελ πρότεινε τη διενέργεια δημοψηφίσματος παράλληλα με τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, με το ερώτημα κατά πόσον οι Έλληνες επιθυμούν την παραμονή στην ευρωζώνη. "Αυτές οι αναφορές δεν αληθεύουν", δήλωσε εκπρόσωπος της καγκελαρίας.

Γνωστός για τη σταθερότητα των απόψεών του
Σε δήλωσή του στο σταθμό "Τηλεάστυ", ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ  κ. Καρατζαφέρης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ και είπε ότι δεν μπορεί να προδώσει 200 χιλιάδες ψηφοφόρους του. 

Θα υπάρχει χώρα για να κάνει τρίτες εκλογές;
Ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, κ. Κουβέλης είπε ότι δεν θα επιτρέψει να μπεί η χώρα σε περιπέτειες με τρίτες, κατά σειρά, εκλογές.

Εν αντιθέσει με το ΚΚΕ που αλλάζει;
Αλ. Παπαρήγα: Δεν αλλάζουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Εδώ είναι ο παράδεισος και η κόλαση εδώ
«Δεν θέλουμε να βγούμε από την Ευρωζώνη, αλλά θεωρούμε ότι η κ. Μέρκελ θέτει το ευρώ και την ευρωζώνη σε μεγάλο κίνδυνο εμμένοντας στα μέτρα λιτότητας» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στο CNN, προσθέτοντας: «Θέλουμε να αλλάξουμε τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Και θέλουμε να το επιτύχουμε με την ενσωμάτωση και των άλλων ευρωπαϊκών δυνάμεων και λαών, των ανθρώπων που επιθυμούν μια μεγάλη αλλαγή, καθώς ο καθένας σήμερα κατανοεί ότι με την τωρινή πολιτική οδηγούμαστε κατευθείαν στην κόλαση».

Υπεύθυνη για ποιο πράγμα;
Μετά τις εκλογές προτείνουμε κυβέρνηση με κορμό την υπεύθυνη Κεντροαριστερά, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος

Ευρώπη των παρανοϊκών μήπως;
Το ερώτημα των επόμενων εκλογών δεν θα  είναι «ευρώ ή εθνικό νόμισμα» αλλά «Ευρώπη των λαών ή Ευρώπη των τραπεζών», είπε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος

No comments:

Post a Comment