Tuesday 29 May 2012

Κουβέλης στο ΑΠΕ

Την ξεκάθαρη διαφωνία του με την πρόταση για μονομερή καταγγελία του μνημονίου διατυπώνει στη συνέντευξή του στη webtv του ΑΠΕ ο Φώτης Κουβέλης. 
«Η πρόταση χαϊδεύει αυτιά και συνειδήσεις», δήλωσε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως η μονομερής καταγγελία του μνημονίου θα σημάνει ταυτόχρονα το άνοιγμα της πόρτας είτε για την αποπομπή είτε για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Διατύπωσε, ωστόσο, την πρόταση να επιδιωχθεί άμεσα η κατάργηση των νομοθετικών ρυθμίσεων που αφορούν στο ύψος του κατώτατου μισθού και να αποκατασταθούν τα εργασιακά δικαιώματα καθώς, όπως σημείωσε, σήμερα «οι εργαζόμενοι είναι αιχμάλωτοι στα χέρια οποιουδήποτε εργοδότη με τις ατομικές συμβάσεις».
«Ας σκεφτούν όλοι εκείνοι οι οποίοι κλείνουν το μάτι στη δραχμή τι θα σημάνει για την Ελλάδα να επιστρέψει στη δραχμή. Θα σημάνει επιστροφή σε μακρινές δεκαετίες. Θα αγοράζουμε με δραχμές και θα πληρώνουμε σε τιμές ευρώ», επεσήμανε, εξάλλου, ο κ. Κουβέλης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι θα έχουμε τρελό πληθωρισμό και γκρέμισμα κατά 50% των μισθών και των συντάξεων.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε άλλη ερώτηση επεσήμανε πως ο αγώνας δίνεται για μην έχουμε μισθούς Βουλγαρίας και επέκρινε εκείνους αποδέχτηκαν ότι μείωση αποδοχών σημαίνει και ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

No comments:

Post a Comment